Οι εκδηλώσεις μας το 2009

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010. Αναρτήθηκε στην ενότητα: Ανακοινώσεις

Χαρακτηριστικά  δείγματα της δράσης της «ΑγοράΙδεών» το 2009 ήταν η διοργάνωση ημερίδων όπως για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Ανάπτυξη (Μάρτιος 2009) που ανέδειξε την ύπαρξη μιας ευρείας -ευρύτατης- πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, σε σχέση με την ανάγκη ανάπτυξης εφαρμόσιμων πολιτικών που θα προωθούν μορφές πράσινης επιχειρηματικότητας σε τοπική κλίμακα. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως βασικοί ομιλητές ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.Επίσης, οι βουλευτές Κ. Μητσοτάκης, Σ. Κουβέλης και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Πράσινης Οικονομίας. ( Δελτίο τύπου )

Το Μάϊο του 2009, ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών από κοινού με τη ΜΚΟ FORUM «ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ»  διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση και απασχόληση των νέων: Διέξοδος, Ευκαιρίες, Προοπτικές». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» στη Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως βασικοί ομιλητές οι κύριοι Άγγελος Φιλιππίδης (Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) Θεόδωρος Σκυλακάκης (Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών), Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογράφος ΣΚΑΙ, Καθημερινή), Παναγιώτης Πετράκης (Καθηγητής, Πρόεδρος Οικονομικού Τμήματος), Γεώργιος Μέργος (Καθηγητής Οικονομικού Τμήματος,) Νίκος Ηροιώτης (Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Τμήματος). Metropolis Free Press - 6 Μαΐου 2009

Επιπλέον, υλοποίησε έναν κύκλο ανοικτών εκδηλώσεων, με την επιστημονική συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), αναδεικνύοντας τα κύρια θέματα της ατζέντας των ευρωεκλογών, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες (Μάιος-Ιούνιος 2009).

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τη μορφή συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Υποθέσεις Διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παράδειγμα των Ανεξάρτητων Διοικητικών και Εποπτικών Αρχών».

H συζήτηση διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και συμμετείχαν οι κ. Κωνσταντίνος Στεφάνου, (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου), Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, (Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε), Κώστας Πλούμπης, (Γενικός Διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων ΟΤΕ Α.Ε.) και Πάνος Σταϊκούρας, (λέκτωρ Πανεπιστήμιου Πειραιώς).

Η δεύτερη εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, είχε ως θέμα τις «Σύγχρονες προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη σε σχέση με την Μετανάστευση, την Πολυπολιτισμικότητα και την Κοινωνική Συνοχή».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Αλέξανδρος Ζαβός (Πρόεδρος ΙΜΕΠΟ), ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ), η κ. Μαριλένα Κοππά (Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), ο κ. Πάνος Τριγάζης (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).

Η ημερίδα με την οποία έκλεισε ο κύκλος των ανοικτών δημόσιων συζητήσεων είχε θέμα: «Κλιματική Αλλαγή, Ανθρώπινη Ασφάλεια και ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ), η κα. Άννυ Ποδηματά (Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), ο κ. Νίκος Χρυσόγελος (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Οικολόγων-Πράσινων) ο κ. Αστέριος Χουλιάρας (Αναπληρωτής Καθηγητής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, επιστημονικό συμβούλιο ΕΚΕΜ). ( Δελτίο τύπου )

Χορηγός Επικοινωνίας των εκδηλώσεων ήταν η εφημερίδα Metropolis.