Διατηρούμε το δυναμισμό μας

Του Τζελίνας Κουκουμέλη

Στη σημερινή κατάσταση η επιχειρηματική δράση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά δημιουργική. Στην εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ η εστίαση της στρατηγικής μας προσβλέπει σε επτά δράσεις. Πρώτον, περαιτέρω νοικοκύρεμα των εξόδων μέσα στην εταιρεία μας, προκειμένου να κρατάμε τα λειτουργικά μας έξοδα χαμηλά χωρίς να περικόπτουμε την ποιότητα των προϊόντων μας. Δεν μειώνουμε μισθούς, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό μας, πιστεύοντας πολύ σε αυτή την κοινωνική μας ευθύνη.

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη ευαισθησία τη νέα οικονομική πραγματικότητα. Με ευθύνη, λοιπόν, ως μία ελληνική εταιρεία που εδώ και 90 χρόνια έχει μάθει τον Ελληνα να τρώει μπισκότα, αλλά και χαίρει της αποδοχής των Ελλήνων καταναλωτών, επιδιώκει να αφομοιώσει το επιπρόσθετο κόστος των πρώτων υλών, να δημιουργήσει ένα ετήσιο πλάνο προσφορών με στόχο τη μείωση της μέσης τιμής των προϊόντων μας, έτσι ώστε ο Ελληνας καταναλωτής να έχει την ευχέρεια να συνεχίσει να απολαμβάνει τις ίδιες ποσότητες των αγαπημένων του μπισκότων, χωρίς να αναγκάζεται να ενισχύει τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας -τα περισσότερα εκ των οποίων, επειδή έχουν ανατιμηθεί, δεν έχουν πια και μεγάλη διαφορά τιμής από τα επώνυμα.
Ενας ακόμη στόχος είναι η δημιουργία σειράς προϊόντων σε μικρότερη συσκευασία, έτσι ώστε το απόλυτο κόστος του πακέτου να είναι πιο οικονομικό. Παράλληλα, ευαισθητοποιούμαστε ως εταιρεία να βοηθήσουμε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών (πχ. προσφορά σε «κοινωνικά παντοπωλεία», σε συσσίτια που οργανώνουν οι δήμοι ή η εκκλησία, προσφορά προϊόντων σε σχολεία, ορφανοτροφεία).

Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αλλάζουμε πολιτική ανάλογα με το βάθος της κρίσης και των αναγκών, αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν. Μέσα σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες. Οντας μία υγιής εταιρεία, είμαστε αρκετά επιθετικοί, όσο και να ακούγεται λίγο προκλητικό, ώστε να αδράξουμε νέες ευκαιρίες, είτε σε άλλες συγγενείς κατηγορίες όπου στοχεύουμε να δραστηριοποιηθούμε, είτε μέσα στις υπάρχουσες κατηγορίες όπου και σκοπεύουμε δυναμικά να επενδύσουμε. Τέλος, η εξωστρέφεια είναι ένας άξονας του ενδιαφέροντός μας, στην οποία και σκοπεύουμε να επενδύσουμε, συνεχίζοντας με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και εξάγοντας σε πάνω από 40 χώρες.