Εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά

Του Κωνσταντίνου Οικονόμου

Για μία γερμανική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα μας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο, επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής σημαίνει πρωτοβουλίες ανάπτυξης με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής μονάδας στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί. Η νέα μονάδα θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως για την παραγωγή και εξαγωγή ενός νέου, καινοτόμου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος, που θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά, η Boehringer Ingelheim εμπιστεύεται σε ένα ακόμη εργοστάσιο, εκτός από όσα βρίσκονται στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, την παραγωγή ενός φαρμάκου το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην αγορά.

Η επένδυση είναι ύψους δέκα εκατ. ευρώ και θα οδηγήσει στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών του εργοστασίου από 115 εκατ. το 2011 σε περίπου 400 εκατ. το 2014, καθώς και στην αύξηση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο κατά 10%, στόχος που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία και την ανάγκη για την ενίσχυση των εξαγωγών της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ελληνικής θυγατρικής του πολυεθνικού γερμανικού ομίλου, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη της εταιρείας τόσο τοπικά, όσο και διεθνώς, ενώ θα βοηθήσει τη χώρα να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ στο Κορωπί αποτελεί μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, η οποία τροφοδοτεί τις αγορές πλέον των 45 χωρών, μεταξύ των οποίων χώρες της ΕΕ, τις βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η εξαγωγική αυτή δραστηριότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της ελληνικής οικονομίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, οι θυγατρικές εταιρείες μεγάλων πολυεθνικών ομίλων να αντιλαμβάνονται το διαφοροποιημένο πλέον ρόλο τους, ο οποίος συνίσταται στη στήριξη της Ελλάδας μέσα από την ανάπτυξή τους τοπικά.

Οι πρωτοβουλίες της Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ συνοψίζονται στο τρίπτυχο Επένδυση, Ανάπτυξη και Στήριξη. Επενδύουμε για την ανάπτυξη της εταιρείας και στηρίζουμε την Ελλάδα. Με αυτόν το γνώμονα επαναπροσδιορίζουμε τη στρατηγική μας και σε αυτό το τρίπτυχο θα στηρίξουμε τη λειτουργία μας για τα επόμενα χρόνια.