Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά μας

Του Χρήστου Καλογεράκη

Πρόσφατα ο όμιλός μας προχώρησε στη διοικητική ενοποίηση των τριών εταιρειών Public, Multirama και Getitnow.gr. Στόχος ήταν η βελτίωση της ευελιξίας μας, η ενίσχυση των μεριδίων μας, και η αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συνεργειών.

Αντιλαμβανόμενες την πίεση που δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, και οι δύο αλυσίδες retail που ανήκουν στον όμιλό μας αντεπεξήλθαν άμεσα. Τα Multirama κάνουν συνέχεια ενέργειες, ώστε να διατηρήσουν ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική.

Παράλληλα, τα Public φροντίζουν διαρκώς και διευρύνουν την προϊοντική τους γκάμα με στόχο την προσφορά ποιοτικών και επώνυμων λύσεων για όλες τις τσέπες. Τις επιλογές μας επιβεβαιώνει απόλυτα η προτίμηση των καταναλωτών που μεταφράζεται σε αύξηση του μεριδίου μας στην αγορά της τεχνολογίας, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Επισημαίνουμε ότι τα Public σημειώνουν υψηλά επίπεδα δημοτικότητας ακόμη και σε νεαρά ηλικιακά κοινά με πιο περιορισμένη αγοραστική δυνατότητα.

Παράλληλα, ακολουθώντας τις καταναλωτικές τάσεις παγκοσμίως και πάντα με γνώμονα το όφελος του καταναλωτή προσανατολιστήκαμε στη δημιουργία υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που διευκολύνουν τις αγορές του και ενδυναμώνουν τη σχέση του με το brand.

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες, στους οποίους και εστιάζουμε, για να προσεγγίσουμε νέους πελάτες και να διατηρήσουμε το υπάρχον πελατολόγιό μας. Πρώτον, ευρύτητα της προϊοντικής μας γκάμας Δεύτερον, πολύ καλές τιμές, και τρίτον, ο σχεδιασμός καινοτόμων υπηρεσιών που μπορούν να καλύψουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Αναφορικά λοιπόν με την προϊοντική μας γκάμα, αυτή εμπλουτίζεται διαρκώς προσφέροντας λύσεις για όλους. Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, λειτουργούν ήδη πολλές, ωστόσο θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά σε εκείνες που μας διαφοροποιούν σημαντικά από τον ανταγωνισμό.

Στα Public δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τεχνολογία και προσπαθούμε να έχουμε και να προσφέρουμε προϊόντα για όλες τις ανάγκες και τσέπες. Ετσι, πρώτα τα Public στην Ευρώπη λάνσαραν ολοκληρωμένη και μόνιμη την υπηρεσία Trade ‘n’ Save, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να ανταλλάξουν το παλιό τους laptop, tablet, κινητό, iPod ή την κονσόλα τους, με οποιαδήποτε από τα 500.000 διαφορετικά προϊόντα που διαθέτουν τα καταστήματα μας.

Επιπλέον, προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να ανταλλάξουν τα μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια στο ενημερωμένο τμήμα gaming του Public το οποίο διαθέτει 20.000 κωδικούς, εξασφαλίζοντας καλύτερες τιμές με κάθε νέα αγορά από το συγκεκριμένο τμήμα.