Νέα προϊόντα και ποιοτική εξυπηρέτηση

Του Ντέπης Τζιμέα

Στην πιο δύσκολη ίσως συγκυρία για τη χώρα και την αγορά, πρέπει όλοι, μονάδες και οργανωμένα σύνολα, να αποδεχτούμε ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Με πολλά από τα «κεκτημένα» του παρελθόντος να ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν, δεν μπορούμε παρά να τολμήσουμε τα απαραίτητα βήματα προς τα εμπρός.

Ο Ομιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει με την πορεία του ότι η ανάκαμψη είναι πραγματοποιήσιμος στόχος. Μετασχηματισμός, μείωση του κόστους και τοποθέτηση του πελάτη στο επίκεντρο είναι οι στόχοι και συνάμα οι προϋποθέσεις για την αύξηση της αποδοτικότητας του ΟΤΕ, την αλλαγή της εικόνας του σε μία εταιρεία μοντέρνα και πρωτοπόρα και την αντοχή του στην κρίση.

Σε μία περίοδο που οι πολίτες-καταναλωτές δοκιμάζονται, ο ΟΤΕ, στοχεύοντας στην αύξηση της αξίας που προσφέρει, έχει εστιάσει στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη και στην αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών του. Ετσι, την περασμένη χρονιά ενοποιήσαμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, και παράλληλα βελτιώσαμε την παραγωγικότητά τους, ανασχεδιάσαμε τα καταστήματά μας, απλοποιήσαμε τους λογαριασμούς που λαμβάνει ο πελάτης και ανανεώσαμε την ιστοσελίδα www.ote.gr.

Στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται, οι εταιρείες πρέπει ακόμη περισσότερο να κοιτούν μπροστά και να παρουσιάζουν νέα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Τέτοια παραδείγματα για τον Ομιλο ΟΤΕ είναι η συνδρομητική τηλεόραση και η κινητή ευρυζωνικότητα. Η OTE TV Μέσω Δορυφόρου έχει προσελκύσει σε λίγες μόλις εβδομάδες -και εν μέσω κρίσης- περισσότερους από 10.000 συνδρομητές, ενώ η COSMOTE κερδίζει την πρωτιά στην αγορά κινητής ευρυζωνικότητας, όπως φαίνεται και από την ενίσχυση το τρίτο τρίμηνο του 2011 των εσόδων από υπηρεσίες data από το κινητό κατά 14% σε ετήσια βάση.

Το μέλλον ανήκει στις ανταγωνιστικές εταιρείες. Ο ΟΤΕ, νομίζω, είναι σε θέση περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να υποστηρίζει ότι επενδύει στο μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Τόσο η επένδυση της εταιρείας σε ένα νέο πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών για να προσφέρει ταχύτητες 50 Mbps, όσο και η κατοχύρωση από την COSMOTE επιπλέον δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στα 900 και 1800 MHz και η ανανέωση των αδειών που ήδη διέθετε στα 900 MHz, αποδεικνύουν ότι ο Ομιλος και θέλει και μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της αγοράς.