Ελεύθερο;

To Taxibeat είναι μια υπηρεσία για smartphones που έχει στόχο να αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε με ταξί στην πόλη. Η βασική του ιδέα είναι ότι ο κάτοχος ενός smartphone μπορεί με την εφαρμογή Taxibeat να εντοπίσει όλα τα κοντινά διαθέσιμα ταξί στο χάρτη, να καλέσει αυτό που επιλέγει, να το δει να πλησιάζει στο χάρτη και μετά το τέλος της διαδρομής να βαθμολογήσει τον οδηγό.

Το Taxibeat είναι από τις υπηρεσίες εκείνες που, συνήθως, γεννιούνται σε περιόδους κρίσης και αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, για να λύσουν το πρόβλημα ενός κλάδου που πριν από την κρίση δεν φαινόταν τόσο σοβαρό. Φέρνει πιο κοντά πελάτες και επαγγελματίες των ταξί, εξαλείφει τους ενδιάμεσους, και κάνει πιο αποτελεσματική τη λειτουργία αυτού του κλάδου.

Με αυτό τον τρόπο η αγορά γίνεται πιο παραγωγική και παράγει καλύτερο προϊόν/υπηρεσία με πολύ μικρότερο κόστος. Ετσι, το Taxibeat μπορεί σαν επιχείρηση όχι μόνο να επιβιώσει στις συνθήκες της σημερινής κρίσης αλλά και να ανθίσει, ακριβώς επειδή αποτελεί την απάντηση στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση.

Αξιοποιεί την εκρηκτική διάδοση των σύγχρονων smartphones που περιέχουν υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και διακίνησης δεδομένων και καθιστά ουσιαστικά τον κάθε επαγγελματία οδηγό ταξί έναν πραγματικά ανεξάρτητο επαγγελματία. Με το smartphone του γίνεται μια προσωπική εταιρεία ταξί που δίνει ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τη διαθεσιμότητά του χωρίς να χρειάζεται κανέναν επιπλέον εξοπλισμό.

Το μοντέλο ανάπτυξης του Taxibeat είναι έτσι δομημένο, ώστε μπορεί να κάνει scale πολύ γρήγορα με το μικρότερο δυνατό κόστος, και αυτό θα του επιτρέψει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του γρήγορα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στον κλάδο αυτό.

Νίκος Δρανδάκης
ιδρυτής της Taxibeat