Οραμα για τις πόλεις του κόσμου

To YelloCities είναι μία πρωτοποριακή ιδέα που έχει ως στόχο να αλλάξει το τουριστικό προϊόν των πόλεων διεθνώς. Η ομάδα μας αποτελείται από ειδικούς στα ψηφιακά μέσα, βραβευμένους designers και εξειδικευμένους επιμελητές περιεχομένου (content curators). Διαθέτει, δηλαδή, εμπειρία, design και περιεχόμενο υψηλού επιπέδου.

Με την εμπειρία εννιά ετών από την παραγωγή και διανομή της «Ασπρης λέξης της ημέρας» νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια νέα εικαστική και λειτουργική πρόταση για την πόλη μας, την Αθήνα. Η ιδέα του YelloAthens, όπως αρχικά ονομαζόταν, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο StartUpAthens, όπου και κέρδισε το τρίτο βραβείο. Εντούτοις, η πληρότητα της πρότασης, η δυναμική της και η ισχυρή της ταυτότητα, μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρούμε αμέσως επενδυτή. Το γεγονός αυτό άνοιξε νέους ορίζοντες και προοπτικές με αποτέλεσμα την άμεση μετονομασία του σε YelloCities. Η ιδέα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου, στοχευμένου, τουριστικού προϊόντος που θα συνδυάζει τις πλέον σύγχρονες, ψηφιακές δυνατότητες, με τα παραδοσιακά τουριστικά μέσα και φορείς.

Η Ελλάδα αυτό το διάστημα αποτελεί ένα πολύ δύσκολο τοπίο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με πολλούς κινδύνους και αντίξοες συνθήκες. Εντούτοις, πιστεύουμε πως υπάρχει μια επενδυτική ευκαιρία, η οποία απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα, καινοτομία και παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Θεωρούμε πως διαθέτουμε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μπορούμε να μετατρέψουμε την ευκαιρία σε αποδοτική ενέργεια. Επιθυμούμε πολύ να ξεκινήσουμε από την Αθήνα -και αυτό θα προσπαθήσουμε-, ήδη όμως βρισκόμαστε σε συζητήσεις με εταιρείες στο εξωτερικό για την άμεση διανομή της ιδέας και σε άλλες χώρες. Σίγουρα, η δυνατότητα αυτή θα μας δώσει την ασφάλεια που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη μιας start-up και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της, αλλά μας κάνει και ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς το προϊόν μας γίνεται άμεσα εξαγώγιμο. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, γιατί ξέρουμε πως ξεκινούμε από πολύ χαμηλά, αλλά με πίστη στις ικανότητές μας στοχεύουμε να πούμε “Yello” σε όλο τον κόσμο.

Χάρης Τζαννής
ιδρυτικό μέλος της YelloCities