Ο ενάρετος κύκλος καινοτομίας-επιτυχίας

Τo i-kiosk είναι ένα πρόγραμμα μηχανογράφησης για περίπτερα και μίνι-μάρκετ που εκμεταλλεύεται το barcode των προϊόντων και οργανώνει ολόκληρο το κατάστημα. Η εταιρεία μας προσφέρει μέσω των τερματικών του i-kiosk ψηφιακές υπηρεσίες, όπως multimedia διαφημίσεις στο σημείο πώλησης και metrics για την αξιολόγηση προωθητικών ενεργειών. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν βιομηχανίες που χρησιμοποιούν το περίπτερο ως βασικό κανάλι πώλησης, όπως οι καπνοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες ζαχαρωδών και παγωτού.

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας μας έχουμε καταφέρει να στήσουμε ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο. Προφανώς, στηριζόμαστε στο προϊόν που έχουμε δημιουργήσει και δίνουμε μεγάλη βάση στην ποιότητα της λύσης που προσφέρουμε. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε έχουν ξεκάθαρη αξία για τους πελάτες μας και αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση να καινοτομούμε και να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες.

Λόγω των οικονομικών συνθηκών, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες ακολουθούν ασφαλέστερα μονοπάτια και αποφεύγουν τις κινήσεις που εμπεριέχουν ρίσκο. Το δυνατό μας σημείο είναι η ευελιξία˙ έχουμε μάθει να λειτουργούμε σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες -η εταιρεία μας δημιουργήθηκε μία ημέρα αφότου ήλθε το ΔΝΤ στη χώρα μας- και προσπαθούμε καθημερινά όχι μόνο για την επιβίωση, αλλά και για την ανάπτυξή μας. Μέσα στο νέο έτος ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε σε νέα επένδυση ύψους 100.000 ευρώ, για να δημιουργήσουμε νέες τεχνολογικές υποδομές για τις υπηρεσίες μας, καθώς και για να διασφαλίσουμε ότι το βασικό μας προϊόν θα παραμείνει εμπορικά επιτυχημένο. Τέλος, στο σχεδιασμό μας είναι η σταδιακή εξαγωγή του i-kiosk σε αγορές, όπως η Τουρκία και τα Βαλκάνια, καθώς έχουν πλήθος τέτοιων μικροκαταστημάτων που είναι φιλικά προς το λογισμικό μας.

Φάνης Κουτουβέλης
συνιδρυτής της i-kiosk