Το crowdsourcing διδάσκει ιστορία

Το Historious είναι ένας καινοτόμος ιστορικός οδηγός που συνδέει «έξυπνες κινητές συσκευές» με «έξυπνους ταξιδιώτες». Προσφέρει στους χρήστες ένα μοντέρνο και διαδραστικό μέσο, για να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν γρήγορα και εύκολα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κά.) και να ακολουθήσουν συναρπαστικές διαδρομές ανάμεσα σε αυτά.

Βασισμένο στο μοντέλο του crowdsourcing, το Historious φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια «ζωντανή κοινότητα» χρηστών, συνδέοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο γύρω από ένα κοινό πάθος: την ιστορία. Θεμελιώδης επιδίωξη του Historious είναι να εμπνεύσει τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν εύκολα και σε πραγματικό χρόνο υψηλής ποιότητας ιστορικό περιεχόμενο, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να το εμπλουτίσουν, να προσθέσουν ιστορικούς τόπους και να μοιραστούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους με φίλους και άλλους ταξιδιώτες.

Με όραμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου τρόπου προσέγγισης και γνώσης της ιστορίας μέσα από έξυπνες κινητές συσκευές, η iMellon, η εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί το Historious, επιδιώκει την περαιτέρω εξέλιξή του, δίνοντας έμφαση στην παροχή προσωποποιημένης ιστορικής πληροφορίας, εισάγοντας παράλληλα διασκεδαστικούς τρόπους παρουσίασής της μέσα από παιχνίδια εξερεύνησης, εκμάθησης, κά. Επιπρόσθετα, επιδιώκει την παρουσίαση έγκυρου, πλήρως δυναμικού και υψηλής ποιότητας ιστορικού περιεχομένου διατηρώντας αυθεντικές πολιτιστικές (πχ. μουσεία, παραστάσεις) και τοπικές (πχ. προϊόντα, εκδηλώσεις, έθιμα) θεματολογίες σχετικά με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδας, που συνιστά τον πλέον πολύτιμο κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

Τέλος, η iMellon διερευνά ευκαιρίες χρηματοδότησης και συνεργασιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, για την περαιτέρω εξέλιξη του Historious, της επέκτασής του σε ξένες αγορές, και τη δημιουργία ενός επικερδούς και επεκτάσιμου μοντέλου για την ανάδειξη της παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς.

Θάνος Μακρής
συνιδρυτής και CEO της iMellon